Kurv
Show Filters

Kalender

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Plantning af hæk → Hvornår skal hækken plantes?

15/10/2024 - 31/05/2025

Plantning af hæk og klipning af hække

Fra oktober til maj måned kan man plante de fleste barrods hækplanter og alle andre former for hæk. Færdighæk og hæk i potter kan plantes året rundt. Dog anbefales det IKKE at plante midt om sommeren, hvis det er varmt og tørt, eller om vinteren, når der er frost. Dansk Hus & Have Service er klar til at rykke ud og levere hækplanter i topkvalitet, samt plante hækken professionelt, over hele landet. Prøv vores prisberegner, så du kan se hvad det koster at få plantet hæk:

Beregn pris på plantning af hæk og bestil online

Hvordan skal hækken plantes?

Barrods hækplanter skal opbevares i den leverede sæk, i skyggen, indtil plantning.

Planterenden skal være ca. 30-40 cm bred og 30 cm dyb. Jorden i bunden af renden skal løsnes for at sikre luftskifte og afdræning. Den løse jord sikrer en hurtig etablering af nye rødder, således at planterne hurtigt gror fast.
Er jorden ikke tilstrækkelig god, anbefaler vi, at der tilsættes grov struktureret sphagnum.  Bruges der sphagnum, er det vigtigt at blande den med muldjorden fra plantestedet.

Vand renden med 20-30 l. vand pr. meter hæk. Fordel evt. resterende jord og afslut med en rive, så det ser pænt og ordentlig ud omkring hækken.

Skal vi plante ny hæk? Beregn pris på plantning af hæk online. Få et Tilbud på plantning af hæk, hækplanter af højeste kvalitet inkl. levering og plantning. Få tilbud her.

Plantning af bøgehæk

Ved plantning af bøgehæk er der flere ting man skal være opmærksom på. Bøgehækken tåler ikke ret meget træk og kan derfor være svær at få i gang efter plantningen. For at være sikker på at plantning af bøgehæk bliver vellykket bør man først plante den efter den 10. november og før den 30. april. Bøgeplanterne tåler nemlig ikke udtørring, på den anden side tåler de heller ikke for meget vand de første år, og ligesom andre planter har bøgen også brug for luft i jorden, så det er vigtigt at man, når man skal plante bøgehæk, sikre at jorden inden plantning er blevet grubbet og løsnet, ligesom jorden omkring de nyplantede bøgehæk planter ikke må gøres hård ved fx stampning.

Plantning af bøgehæk gøres ved at grave et helt spadestik i jorden og lave en lille rende. Bøgehæk planterne skal stå med 25 cm afstand.

Bøgehæk plantning

Det ikke nødvendigt at gøde de første år, men kompost er rigtig godt og ren kali kan også bruges. Det er meget vigtigt at holde græs og ukrudt helt væk fra bøgehækken, indtil hækken selv sørger for at “skygge” det væk. Bøgehækken skal ikke vandes før planterne er sprunget helt ud og aldrig før den 1. maj. Når du skal plante bøgehæk, skal du være meget opmærksom på vandingen. De fleste bøgehække der går ud, slås ihjel med vand, for planterne kan ikke bruge vand før de er i vækst. Vanding i de første år kan dog være nødvendigt i meget tørre perioder i vækstsæsonen fra midt i maj til sidst i juni.

Plantning af ligusterhæk

Ved plantning af ligusterhæk er der ikke så meget man skal tænke på. Liguster kan trives næsten overalt, både i sol og skygge.

Detaljer

Start:
15 oktober
Slut:
31/05/2025
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://www.danskhusoghaveservice.dk/shop/etablering-plantning-af-haek/

Sted

Hele Danmark
Danmark
Telefon:
71969050
Hjemmeside:
https://www.danskhusoghaveservice.dk/

Arrangør

Dansk Hus & Have Service
Telefon:
71969050
E-mail:
mail@danskhusoghaveservice.dk
Hjemmeside:
https://www.danskhusoghaveservice.dk/
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Levering

Til alle brofaste øer i DK

Brug for hjælp

Ring til os på (+45) 71 96 90 50

Tilfredshedsgaranti

I hele landet

100% sikker betaling

Bankoverførsel / MasterCard / Visa

Prisberegner

Beregn pris & book online

Cookiesamtykkebanner fra Real Cookie Banner