Kurv
Brolægger

Brolægger – Hvad er en brolægger egentlig uddannet til?

Brolæggeruddannelsen

Det kan være svært præcist at vide, hvad brolæggere kan, og hvilke typer opgaver de kan udføre. Derfor vil vi her skitsere, hvad en brolægger er uddannet til, og hvilke konkrete opgaver de kan fikse. 

Hvad er en brolægger?

Lad os først lige forklare, hvad en brolægger faktisk er. En brolægger kaldes også af nogle en fliselægger og er en type håndværker, som kan udføre alverdens belægningsopgaver. Det er hårdt fysisk arbejde at være brolægger, fordi de ofte skal løfte tungt udstyr og udføre arbejde i belastende stillinger. Brolæggere bearbejder underlag der, hvor der skal lægges sten eller fliser, udvælger materialerne og hugger dem så til, så de passer til belægningsopgaven. De arbejder med mange forskellige typer og størrelser af sten og fliser, så der er rige muligheder for at få skabt et en helt særlig belægning. Deres arbejde foregår oftest udendørs, og de gør det hele året rundt – både i slud, regn og blæst. 

Hvilke opgaver kan brolæggere hjælpe med?

Brolæggere kan hjælpe med alt fra belægning af fortove, gågader, indkørsler, parkeringspladser, haver og lægning af fliser. De kan også sætte kantsten op ved veje, opbygge støttemure og stentrapper og reparere brolægninger. 

Hvordan foregår brolæggeruddannelsen?

For at blive uddannet brolægger skal man gennem et uddannelsesforløb på fire år og seks måneder. Brolæggeruddannesen består af et hovedforløb og et grundforløb i to dele. Undervejs i uddannelsen veksler man mellem praktik og skoleforløb, og man kan vælge mellem forskellige specialer. 

Hvad er lønnen?

Lønnen som brolægger kan variere en del. Men den gennemsnitlige løn for en nyuddannet ansat i det private ligger på omkring 32.791 kroner om måneden. 

Find en brolægger

Vi håber, at du nu er blevet klogere på brolæggeruddannelsen, og hvad en brolægger kan udføre af opgaver. Har du brug for hjælp til en belægningsopgave og skal derfor finde en dygtig brolægger? Så er det Dansk Hus & Have Service, du skal have fat i. Vi har nemlig brolæggere i hele landet, som kan udføre enhver slags opgave inden for brolægning og belægning. Beregn prisen på din opgave eller kontakt os og lad os finde den rette pris og brolægger til opgaven.

Vi har åbent alle ugens dage fra 08:00 til 21:00 og kan kontaktes på telefon 71 96 90 50.

Har du brug for hjælp til en anden håndværkeropgave, kan vi også klare den. Vi tilbyder nemlig også hjælp til blandt andet nedgravning af trampolin, fliserens, opsætning af hegn og opbygning af træterrasse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Levering

Til alle brofaste øer i DK

Brug for hjælp

Ring til os på (+45) 71 96 90 50

Tilfredshedsgaranti

I hele landet

100% sikker betaling

Bankoverførsel / MasterCard / Visa

Prisberegner

Beregn pris & book online