Kurv
Fliserens

Rens fliserne → Den ultimative guide til alle handymen og deres beskidte fliser!

Det er så sikkert som Amen i kirken: Hvis du har fliser, skal du rense dem fra tid til anden.
Flisepest, alger, mos og ukrudt vil med tiden stille og roligt påvirke dine fliser. Derfor er det skønt, at fliserens er kommet til. Og det er simpelt nok at rense dine fliser – hvis du altså har en stærk ryg og ikke er bange for at tage fat.

Men hvilke trin er der, når du skal rense fliser? Hvilke redskaber skal du bruge? Hvilke produkter er der på markedet? Og hvad er de vigtigste tricks og kneb?

Alle de spørgsmål får du besvaret i dette blogindlæg – så læs med her!

Hvorfor bliver fliser ulækre og grimme?

fliserens

Det er den såkaldte flisepest, der giver dine havefliser små pletter af forskellige farve. Se bare billedet ovenfor – dét er flisepest i fuld flor. Men billedet viser også, at flisepesten sagtens kan komme af med den rette behandling.

Flisepest kaldes teknisk set for lav eller likener og er en betegnelse for en dobbeltorganisme. Den består af en svamp, der lever i symbiose med en grøn- eller blågrønalge.

Der findes ca. 900 lavarter i Danmark. Og de har det bedst i fugtige og skyggefulde omgivelser. Derfor er flisepest mest udbredt på skyggefulde terrasser. Lav lever af lys, men direkte sol kan tørre det helt ud. På den måde kan du til en vis grad forebygge flisepest, hvis din terrasse får direkte sol.

Hvis du kan se, at du får mere og mere flisepest, er det ikke dig, der er galt på den. Svovlforureningen er blevet mindre de seneste årtier, og det har betydet mere flisepest. Hvorfor? Fordi svovlen i luften har holdt flisepesten nede.

Hvorfor er det vigtigt at rense fliserne?

Flisepest er ikke bare et problem, fordi det ser grimt ud. Det kan også ødelægge dine fliser, og så bliver det for alvor dyrt.

Hvis flisepest og andre algevækster får fat i dine sten, vil det slå rod i stenen. Og når frosten kommer, vil rødderne udvide sig. Det kan føre til, at stenene flækker og knækker. Og er det sket, skal du udskifte fliserne – og det koster for alvor tid og penge. Derfor er det vigtigt, at du får renset dine fliser.

Hvordan renser du dine fliser?

Okay, nu ved du, hvorfor fliser bliver grimme og har brug for fliserens. Og du ved, at det kan have store konsekvenser, hvis du ikke får givet dine fliser fliserens.

Men hvordan skal man så konkret rense fliserne?

Der er flere metoder, hvis du vil i gang selv. Men du skal være klar over, at det er et fysisk hårdt stykke arbejde, der venter dig. Samtidig er det en opgave, som du relativt billigt kan få et firma til at udføre.

Vi anbefaler, du starter med at undersøge, hvad et firma tager for opgaven. For så har du i det mindste dannet dig et overblik. På Dansk Hus & Have Service’ hjemmeside kan du beregne din konkrete pris på få sekunder.

Prøv den online beregner på fliserens her!

Fliserens trin-for-trin

Hvis du stadig er fast besluttet på at rense fliserne selv, får du her en komplet guide.

Du får brug for følgende redskaber:

→ Et redskab til at rense selve fliserne. Vi anbefaler Patio Cleaner fra Nilfisk, og her kan du se en video, hvor den blive demonstreret. Obs – det er vigtigt, du bruger en renser, der er beregnet til at rense fliser. En normal højttryksrenser vil skade dine fliser.

→ Vandslange

→ Stiv kost

→ Skovl

→ Fugesand eller stenmel

Step 1: Ryd op, før du går i gang

Sæt alle havemøbler og andet væk, så du kan ordne hele terrassen på én gang.

Step 2: Opsæt din Patio Cleaner

Opsæt den som anvist og rens hele terrassen.

Step 3: Fej og lad tørre

Fej skidt, småsten og andet væk. Lad herefter terrassen tørre.

Step 4: Overvej at imprægnere dine havefliser

Imprægneringen vil nemlig betyde, at der går betydeligt længere tid, før flisepest igen kommer frem. Imprægneringen kan købes i byggemarkeder og rulles på med en lang malerrulle.

Step 5: Etablér fugen mellem fliserne igen

Patio Cleaneren har spulet fugen mellem dine fliser væk. Og den bør du genetablere, for ellers kommer ukrudtet hurtigt frem. Så nu skal du i gang med at skovle fugesand eller stenmel ud. Brug skovlen og fordel materialet efter bedste evne ned i fugerne. Brug herefter kosten til at fordele materialet så det kommer godt ned i fugerne.

Obs – Der er mange, der bruger Borup Fliserens, når de skal rense fliser. Men det produkt er ikke godkendt af Miljøstyrelsen som et algebekæmpelsesmiddel. Derfor anbefaler vi, at du ikke bruger dette produkt.

Skal vi udføre fliserens hos dig?

Bliver du helt træt ved tanken om at rense fliser?

Bare rolig! Dansk Hus & Have Service er klar til at rense dine fliser – uanset hvor i landet du bor.

Book hjælp til fliserens i dag og og glæd dig til at få kvarterets reneste fliser! Ring til os alle dage mellem 08:00-21:00 på telefon 71 96 90 50 og få en snak og et tilbud.

Sådan foregår det, når vi udfører fliserens:

Step 1: Først renser vi dine fliser skånsomt, så selve flisen ikke tager skade. Fliserne renses med lavt tryk og 90 grader varmt vand, da det giver den bedste beskyttelse af stenens overflade.

Vi bruger kun miljømæssigt godkendte materialer/kemikalier, når vi udfører fliserens. Så hverken grundvandet eller din græsplæne tager skader.

Step 2: Nu er fliserne rensede og pæne, og sådan skal de gerne forblive. Derfor imprægerer vi fliserne, da det lukker stenens overflade. Dermed bliver de modstandsdygtige overfor nye angreb fra alger.

Step 3: Når vi renser fliserne, bliver noget af fugesandet mellem fliserne skyllet væk. Derfor efterfylder vi alle fugerne med nyt fugesand/stenmel.

Step 4: Nu er fliserne renset, og det er tid til at gøre rent. Vi rengør alle de steder, hvor vi har svinet. Det gælder eksempelvis vinduer, karme og døre, der gøres rent med vand og en blød børste.

Priseksempler på fliserens fra Dansk Hus & Have Service

→ Pris for rens af 50 m2 fliser, kun 1.450 kr. inkl moms.

→ Pris for rens og imprægnering af 75 m2 fliser, kun 3.599 kr. inkl moms.

→ Pris for rens, imprægnering og opfyldning af fuger på 50 m2, kun 2.950 kr. inkl moms.

Du samler dine projekter – vi giver dig rabat

Hvis dit næste projekt foregår udendørs, kan Dansk Hus & Have Service med garanti hjælpe dig. Vi tager os af alt arbejdet udendørs og kan blandt andet hjælpe med at:

Anlægge terrasse

Lægge rullegræs

Etablere støttemure

Nedgrave trampoliner

→ Og meget meget mere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Levering

Til alle brofaste øer i DK

Brug for hjælp

Ring til os på (+45) 71 96 90 50

Tilfredshedsgaranti

I hele landet

100% sikker betaling

Bankoverførsel / MasterCard / Visa

Prisberegner

Beregn pris & book online

Cookiesamtykkebanner fra Real Cookie Banner