Håndværkerfradrag 2018-2020

Back to Artikler
Håndværkerfradrag 2018 - 2020 (servicefradrag)

Håndværkerfradrag 2018-2020

Håndværkerfradraget er et fradrag på 26%, som private boligejere og lejere kan gøre brug af, hvis de får udført specifikke service- eller håndværksmæssige ydelser.

Ydelser hos Dansk Hus & Have Service som er dækket af håndværkerfradraget:

Hvad er håndværkerfradrag (servicefradrag)?

Hvis du får udført professionelt arbejde kan du trække arbejdslønnen fra i SKAT. Det er kun lønnen, du kan trække fra og ikke materialeomkostningerne. Fradraget blev indført med det formål at mindske brugen af sort arbejde. Siden hen er håndværkerfradraget blevet ændret med særligt fokus på miljøforbedringer.

Du kan få håndværkerfradrag (servicefradrag) for udvalgte serviceydelser og håndværksydelser, som er udført i hjemmet eller fritidsboligen. Se nedenfor hvilke ydelser der giver fradrag. Hvis du vil have håndværkerfradrag for 2019, skal ydelsen være betalt senest 29. februar 2020. Fradraget skal indberettes i TastSelv senest 1. maj 2020.

Håndværkerfradraget kan opdeles i to kategorier:

  1. Serviceydelser – dækker rengøring i hjemmet, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde samt snerydning.
  2. Håndværksydelser – dækker håndværksopgaver med et grønt formål. Du kan derfor ikke få fradrag for hjælp til istandsættelse af køkken og badeværelse, men derimod en lang række andre ydelser, der gavner miljøet. Eksempelvis isolering, nye vinduer, solceller og udskiftning af kloakrør.

Derudover er der en lang liste over de specifikke ydelser du kan få fradrag for, både i forhold til serviceydelser og håndværksydelser. Som noget nyt er det også muligt af få fradrag for installation af tyverialarm. Du kan se den komplette liste over ydelserne her.

Reglerne for håndværkerfradrag kort fortalt

18.700 kr. gives i håndværkerfradrag i 2020 pr. person i husstanden der er fyldt 18 år inden udgangen af året. 12.500 kr. af disse er øremærket håndværksydelser med grønt sigte og 6.200 kr. er til serviceydelser i hjemmet.

Håndværkerfradraget betyder i praksis, at du får 26% tilbage fra SKAT for hver krone du betaler i arbejdsløn for en ydelse.

Ydelser hos Dansk Hus & Have Service som er dækket af håndværkerfradraget:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Artikler

Få et tilbud

Få et tilbud

faa-et-tilbud-book-moede

Flisebelægning (anfør ca. mål)

Anlæg af græsplæne (anfør ca. mål)

Vælg græstype *
Afkrydsningsfelter

Plantning af hæk (anfør ca. mål)

Vælg hæktype *

Opbygning af træterrasse (anfør ca. mål)

Hvordan skal bunden opbygges? *

Opbygning af støttemur (anfør ca. mål)

Opbygning af trapper (anfør ca. mål)

Opsætning af hegn (anfør ca. mål)

Andet (anfør ca. mål)

Kontaktinformation

Maximum upload size: 134.22MB
OBS! Der er travlt i øjeblikket og der kan derfor godt gå op til 1 uge +/- før vi har dit tilbud klar. Haster dit projekt? Så book online og kom forrest i køen! Alle online ordrer behandles og udføres som 1. prioritet.
Sending

Få et tilbud

Få et tilbud

faa-et-tilbud-book-moede
Maximum upload size: 134.22MB
OBS! Vi får mange henvendelser og der kan godt gå op til 1 uge før vi har dit tilbud klar.

Haster dit projekt? Hvis det kan lade sig gøre, så book online. Du kommer forrest i køen og vores onlinepris er 10% lavere end vores listepris. Alle online ordrer behandles og udføres som 1. prioritet.

Sending