Hvis hækken er blevet for bred, for høj eller for ussel at se på, så skal den beskæres.
Hvornår skal hækken beskæres?
Bøgehæk bør beskæres i februar – marts
Ligusterhæk bør beskæres i januar – februar
Buksbomhæk bør beskæres i maj – august
Takshæk bør beskæres i april – maj
Lærkehæk bør beskæres i december – februar
Thujahæk bør beskæres i juli
Paradisæblehæk bør beskæres i august eller efter løvfald
Hybenhæk fra november til marts
Tjørnehæk bør beskæres i januar – februar
Hække som bøg, avnbøg, taks, liguster og tjørn tåler ret hård beskæring. De kan tåle at blive skåret næsten ind til stammen. Til gengæld har de ikke så godt af at få stammerne skåret helt ned til jorden, som for eksempel liguster tåler.
Få vejens flotteste hæk med en professionel beskæring – Lad os udføre en professionel beskæring af hækken – beregn pris og book her.
Hvordan skal hækken beskæres?
En side af ad gangen. Ved Bøg, Liguster, Tjørn og Lærk skal hækbeskæring ske af 2 omgange. Første år skæres toppen og én side. Den anden side skæres året efter.
1. år kan du beskære toppen af hækken ned til 10-20 cm under den ønskede sluthøjde på for eksempel 180 cm. Og samtidig kan du beskære den ene side af hækken hårdt. Men herefter bør du vente 1-2 år til den beskårne side er blevet godt tæt, før du tager den anden side. For at få hækken tæt fra bunden, er det en fordel at beskære sådan, at hækken er bredest forneden og smallest foroven. Klip hækken som normalt 1-2 gange i løbet af sommeren for at fremme tætheden.
Pas på de sarte
Buksbom, Taks og Thuja kan kan beskæres på alle sider, men pas på, ikke alle hække tåler en hårdhændet behandling. Har du for eksempel en hæk af thuja, buksbom eller bjergfyr, dur det ikke at beskære den hårdt, da du så vil stå tilbage med en bar hæk, som ikke skyder igen. Den slags hække skal løbende studses for at holde sig tætte og slanke.