Kurv
Håndværkerfradrag 2021 og Servicefradrag 2021

Servicefradrag 2023

Nedenfor kan du se information om servicefradraget i 2022 og 2023. Selvom håndværkerfradraget er blevet afskaffet, så fortsætter muligheden for at få fradrag for serviceydelser. Du kan opnå fradrag for forskellige serviceopgaver såsom rengøring, vinduespudsning, havearbejde og børnepasning.

Fra den 1. april 2022 er håndværkerfradraget ikke længere en del af BoligJobordningen, men servicefradraget er stadig tilgængeligt. Med servicefradraget har du mulighed for at få fradrag for arbejdsløn til forskellige serviceydelser, såsom børnepasning, rengøring og havearbejde.

Det er uanset om du bor i egen lejlighed eller hus, en lejebolig eller en andelsbolig. Du kan læse mere om servicefradrag for forskellige boligtyper på skat.dk.

Servicefradraget er på 6.600 kr. pr. person i 2023 (6.400 kr. i 2022) og dækker ca. 26 procent af værdien i både 2022 og 2023. Det betyder, at du kan spare op til 260 kr. i skat, hvis du har betalt 1.000 kr. for en serviceydelse.

 Ydelser hos Dansk Hus & Have Service som er dækket af servicefradraget:

Hovedrengøring   ← Beregn pris og book online
Flytterengøring   ← Beregn pris og book online
Vinduespudsning   ← Beregn pris og book online
Forefaldende havearbejde   ← Beregn pris og book online
Græsslåning   ← Beregn pris og book online
Klipning af hæk   ← Beregn pris og book online
Beskæring af hæk   ← Beregn pris og book online
Beskæring af træer og buske   ← Beregn pris og book online
Fliserens   ← Beregn pris og book online

Priseksempel: 

Ved køb af et haveservice abonnement til 15.000 kr. kan du fratrække 5.250 kr. i SKAT og ender derfor kun med at betale 9.750 kr.

Hvad er servicefradrag?

Hvis du får udført professionelt arbejde kan du trække arbejdslønnen fra i SKAT. Det er kun lønnen, du kan trække fra og ikke materiale omkostningerne. Fradraget blev oprindeligt indført med det formål at mindske brugen af sort arbejde.

Hvis du vil gøre brug af servicefradrag i 2023, er det et krav at du betaler regningen elektronisk, ligesom du skal gemme dokumentation for udført arbejde i form af faktura.

 

Håndværkerfradraget kan opdeles i to kategorier:

 1. Serviceydelser → dækker rengøring i hjemmet, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde, samt snerydning.
 2. Håndværksydelser → dækker håndværksopgaver med et grønt formål. Du kan derfor ikke få fradrag for hjælp til istandsættelse af køkken og badeværelse, men derimod en lang række andre ydelser, der gavner miljøet. Eksempelvis isolering, nye vinduer, solceller og udskiftning af kloakrør.

Derudover er der en lang liste over de specifikke ydelser du kan få fradrag for, både i forhold til serviceydelser og håndværksydelser. Som noget nyt er det også muligt af få fradrag for installation af tyverialarm. Du kan se den komplette liste over ydelserne her.

Reglerne for håndværkerfradrag 2021 kort fortalt

For at få servicefradraget, skal du have almindelig skattepligt i Danmark og være mindst 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført. Ægtefæller og samlevende partnere med fælles økonomi kan dele fradraget, uanset hvem der betalte for ydelsen. Hver partner kan i 2023 få fradrag på op til 6.600 kr. for arbejdsløn til serviceydelser (6.400 kr. i 2022). Beløbene overføres ikke automatisk, så du skal indtaste din andel i din årsopgørelse.

Hvis andre i husstanden, såsom dine børn over 18 år, vil have fradraget, skal de betale et beløb svarende til fradraget elektronisk (fx med dankort, MobilePay eller netbank), enten til leverandøren af arbejdet eller til den person i husstanden, der betalte leverandøren.

Du skal bo i helårsboligen, mens arbejdet udføres, og du kan få servicefradrag for både din helårsbolig og din fritidsbolig, men det samlede fradrag kan ikke overstige 6.600 kr. pr. person i 2023. Kun ejeren/ejerne af fritidshuset kan få fradrag, og fradraget gælder ikke for en fritidsbolig (sommerhus), der har været udlejet.

Du kan ikke få fradrag for udgifter til arbejde, hvis du har modtaget tilskud til det fra andre offentlige støtteordninger, eller hvis arbejdet udføres af personer, der har fast bopæl i den helårsbolig, hvor arbejdet udføres.

Du skal kunne dokumentere arbejdet med en faktura fra en virksomhed eller en skriftlig erklæring fra en privatperson, og betalingen skal ske digitalt, uanset beløb. Udført arbejde skal betales senest den 1. marts året efter (arbejde udført i 2022 skal altså betales senest 28. februar 2023).

Håndværkerfradraget betyder i praksis, at du får mellem 27% og 35% tilbage fra SKAT for hver krone du betaler i arbejdsløn for en ydelse.

Eksempel: Et ægtepar der på årsbasis har udgifter til havearbejde på 12.800 kr., får dækket ca. 3.328 kr. af udgiften via skatten, når fradraget indberettes på skat.dk og betaler dermed kun 9.472 kr.

Disse ydelser er dækket af servicefradraget i 2023

Serviceydelser

Almindelig rengøring

 • Vask og aftørring af flader i boligen
 • Rengøring af toilet og bad
 • Støvsugning, gulvvask og boning
 • Opvask, tøjvask og strygning
 • Rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner m.m.

BEMÆRK: Udgifter til vask, strygning og rensning af tøj og tæpper m.m. giver kun fradrag, når arbejdet udføres i hjemmet. Fradraget gælder ikke for udgifter til au pair, som bor i den helårsbolig, hvor arbejdet udføres.

Vinduespudsning

 • Indvendig
 • Udvendig

Børnepasning

 • Børnepasning i hjemmet eller i en fritidsbolig (ikke lektiehjælp som hovedopgave).
 • Aflevering og afhentning af børn til og fra daginstitution, skole, fritidsklub og fritidsaktiviteter.

Almindeligt havearbejde m.m.

 • Græsslåning
 • Klipning af hæk
 • Lugning
 • Beskæring af buske og træer (ikke træfældning og fjernelse af væltede træer)
 • Snerydning
 • Fliserensning af terrasser, indkørsler m.m. (rensning af tag og tagrender giver ikke fradrag).

BEMÆRK: Du kan ikke få fradrag for udgifter til enkeltstående havearbejder som anlæg af ny græsplæne, terrasse og belægningsarbejde. Fradraget gælder ikke, hvis fritidsboligen har været udlejet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Levering

Til alle brofaste øer i DK

Brug for hjælp

Ring til os på 71 96 90 50

Tilfredshedsgaranti

I hele landet

100% sikker betaling

Bankoverførsel / MasterCard / Visa

Prisberegner

Beregn pris & book online

Få et tilbud - Standard

Få et tilbud - Standard

OBS! Vi laver som udgangspunkt ikke tilbud på hækklipning, stubfræsning, havearbejde, rengøring og andre ydelser som nemt kan bookes online.

Flisebelægning (anfør ca. mål)

Anlæg af græsplæne (anfør ca. mål)

Vælg græstype *
Afkrydsningsfelter

Plantning af hæk (anfør ca. mål)

Vælg hæktype *

Opbygning af træterrasse (anfør ca. mål)

Hvordan skal bunden opbygges? *

Opbygning af støttemur (anfør ca. mål)

Opbygning af trapper (anfør ca. mål)

Opsætning af hegn (anfør ca. mål)

Andet (anfør ca. mål)

Kontaktinformation

Maximum file size: 268.44MB

OBS! Der er travlt i øjeblikket og der kan derfor godt gå op til 1 uge +/- før vi har dit tilbud klar. Haster dit projekt? Så book online og kom forrest i køen! Alle online ordrer behandles og udføres som 1. prioritet.

Sending

Få et tilbud - Håndværkerrengøring m.fl.

Få et tilbud - Håndværkerrengøring m.fl.

faa-et-tilbud-book-moede

Maximum file size: 268.44MB

OBS! Vi får mange henvendelser og der kan godt gå op til 1 uge før vi har dit tilbud klar.

Haster dit projekt? Hvis det kan lade sig gøre, så book online. Du kommer forrest i køen og vores onlinepris er 10% lavere end vores listepris. Alle online ordrer behandles og udføres som 1. prioritet.

Sending