Kurv
Håndværkerfradrag 2021 og Servicefradrag 2021

Servicefradrag 2024

Nedenfor kan du se information om servicefradraget i 2024. Selvom håndværkerfradraget er blevet afskaffet, så er der fortsat mulighed for at få fradrag for serviceydelser. Du kan opnå fradrag for forskellige serviceopgaver såsom rengøring, vinduespudsning, havearbejde og børnepasning.

Det er uanset om du bor i egen lejlighed eller hus, en lejebolig eller en andelsbolig. Du kan læse mere om servicefradrag for forskellige boligtyper på skat.dk.

Servicefradraget er i 2024 hævet med hele 5.000 kr. pr. person, således at der nu gives fradrag ved køb for op til 11.900 kr. pr. person (6.600 kr. i 2023). Du kan fratrække 26% af beløbet. Det betyder, at du kan spare op til 260 kr. i skat, hvis du har betalt 1.000 kr. for en serviceydelse.

Ved køb af fx havearbejde eller rengøring for 10.000 kr. får du altså 2.600 kr. tilbage fra SKAT og betaler dermed kun 7.400 kr.

Et ægtepar der på årsbasis udnytter fradraget fuldt ud, til fx at købe havearbejde for 23.800 kr., får ca. 6.188 kr. af udgiften retur når fradraget indberettes på skat.dk.

 Ydelser hos Dansk Hus & Have Service som er dækket af servicefradraget:

Hovedrengøring   ← Beregn pris og book online
Flytterengøring   ← Beregn pris og book online
Vinduespudsning   ← Beregn pris og book online
Forefaldende havearbejde   ← Beregn pris og book online
Græsslåning   ← Beregn pris og book online
Klipning af hæk   ← Beregn pris og book online
Beskæring af hæk   ← Beregn pris og book online
Beskæring af træer og buske   ← Beregn pris og book online
Fliserens   ← Beregn pris og book online

Priseksempel: 

Ved køb af et haveservice abonnement til 15.000 kr. kan du fratrække 5.250 kr. i SKAT og ender derfor kun med at betale 9.750 kr.

Hvad er servicefradrag?

Hvis du får udført professionelt arbejde kan du trække arbejdslønnen fra i SKAT. Det er kun lønnen, du kan trække fra og ikke materiale omkostningerne. Fradraget blev oprindeligt indført med det formål at mindske brugen af sort arbejde.

Hvis du vil gøre brug af servicefradrag i 2024, er det et krav at du betaler regningen elektronisk, ligesom du skal gemme dokumentation for udført arbejde i form af faktura.

Reglerne for Servicefradrag 2024 kort fortalt

For at få servicefradraget, skal du have almindelig skattepligt i Danmark og være mindst 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført. Ægtefæller og samlevende partnere med fælles økonomi kan dele fradraget, uanset hvem der betalte for ydelsen. Hver partner kan i 2024 få fradrag på op til 11.900 kr. for arbejdsløn til serviceydelser (6.400 kr. i 2022 og 6.600 kr. i 2023). Beløbene overføres ikke automatisk, så du skal indtaste din andel i din årsopgørelse.

Hvis andre i husstanden, såsom dine børn over 18 år, vil have fradraget, skal de betale et beløb svarende til fradraget elektronisk (fx med dankort, MobilePay eller netbank), enten til leverandøren af arbejdet eller til den person i husstanden, der betalte leverandøren.

Du skal bo i helårsboligen, mens arbejdet udføres, og du kan få servicefradrag for både din helårsbolig og din fritidsbolig, men det samlede fradrag kan ikke overstige 6.600 kr. pr. person i 2023. Kun ejeren/ejerne af fritidshuset kan få fradrag, og fradraget gælder ikke for en fritidsbolig (sommerhus), der har været udlejet.

Du kan ikke få fradrag for udgifter til arbejde, hvis du har modtaget tilskud til det fra andre offentlige støtteordninger, eller hvis arbejdet udføres af personer, der har fast bopæl i den helårsbolig, hvor arbejdet udføres.

Du skal kunne dokumentere arbejdet med en faktura fra en virksomhed eller en skriftlig erklæring fra en privatperson, og betalingen skal ske digitalt, uanset beløb. Udført arbejde skal betales senest den 1. marts året efter.

Disse ydelser er dækket af servicefradraget i 2024

Serviceydelser

Almindeligt havearbejde m.m.

BEMÆRK: Du kan ikke få fradrag for udgifter til enkeltstående havearbejder som anlæg af ny græsplæne, terrasse og belægningsarbejde. Fradraget gælder ikke, hvis fritidsboligen har været udlejet.

Almindelig rengøring

 • Vask og aftørring af flader i boligen
 • Rengøring af toilet og bad
 • Støvsugning, gulvvask og boning
 • Opvask, tøjvask og strygning
 • Rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner m.m.

BEMÆRK: Udgifter til vask, strygning og rensning af tøj og tæpper m.m. giver kun fradrag, når arbejdet udføres i hjemmet. Fradraget gælder ikke for udgifter til au pair, som bor i den helårsbolig, hvor arbejdet udføres.

Vinduespudsning

 • Indvendig
 • Udvendig

Børnepasning

 • Børnepasning i hjemmet eller i en fritidsbolig (ikke lektiehjælp som hovedopgave).
 • Aflevering og afhentning af børn til og fra daginstitution, skole, fritidsklub og fritidsaktiviteter.

2 comments

 1. Preben Harder

  Vi bor i en andelsboligforening og har store udgifter til f.eks. snerydning og hækklipning, som udføres af et firma for andelsboligforeningen. Vil der være mulighed for, at vi 8 andelshavere kan få glæde af servicefradrag? Hvis nej, vil vi kunne få fradrag for ydelserne, hvis firmaet udskriver en regning til hver enkelt andelshaver.

  1. Dansk Hus & Have Service

   Hej Preben

   Vi klipper hæk hos flere andelsrækkehuse, hvor regningen sendes til hver enkelt andelshaver, for som andelshaver, eller lejer, kan du få servicefradrag for ydelser der er udført under din individuelle råderet. Det vil sige, at I andelsboliger, hvor I har hver jeres hæk, gangsti, terrasse eller indkørsel, der har I ret til servicefradrag, såfremt regningen udstedes til jer privat. Områder I som andelshavere deler, er ikke dækket af servicefradraget.

   /Dansk Hus & Have Service

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Levering

Til alle brofaste øer i DK

Brug for hjælp

Ring til os på (+45) 71 96 90 50

Tilfredshedsgaranti

I hele landet

100% sikker betaling

Bankoverførsel / MasterCard / Visa

Prisberegner

Beregn pris & book online